Fem på fak - Identitet

30. oktober, 2022

Tekst: Adrian Beglin og Hedda Fodstad Jørgensen

Clara Herzke (21), andrekullist

Hva var høydepunktet med din sommer?

Høydepunktet ed min sommer må være å sole seg på stranden, og spise is med familien i Hellas.

Hvis du kunne byttet identitet med én person for en dag, hvem hadde du valgt, og hvorfor?

Jeg ville byttet med Rihanna, så kunne jeg publisert det nye albumet hun har liggende klart i skuffen.

Er det at du studerer juss en stor del av din identitet?

Alt man bruker så mye tid på må nok bli en stor del av identiteten din. Jeg vil ikke si at det har endret meg som person, men det har gitt meg mange nye interesser jeg synes er spennende.

 

Amanda Herland (23), andrekullist

1. Det må ha vært Treungen-festivalen. Der fikk jeg møtt gamle kjente, og kost meg med alt det som skjer på festival. Festivalen består av campingvogner, sol og sinnssykt blide folk!

2. Jeg tror jeg hadde valgt Mette-Marit. Fordi det virker sykt gøy å være kongelig for en dag. Det virker sykt kult å se hva de gjør og hvordan hverdagen deres er, jeg ville vært med på det!

3. Oi det er litt flaut å svare på. Når jeg møter nye folk har jeg ikke noe pressende behov for å fortelle det så fort som mulig, men det er klart at det blir det når det når det er en så stor del av hverdagen. Så jo, men også nei. Man merker jo at det tar gradvis større plass. Man blir jo forma og mer oppmerksom på ting som har med jussen å gjøre. Man beholder jo den man er, og jeg tenker ikke kun på ting som har med jussen å gjøre, men man blir jo prega av det. Når det er sagt er ikke «jusstudent» det første jeg definerer meg som når jeg ser meg selv i speilet.

 

Mathias Desprez (23), førstekullist

1. Jeg flyttet til Bergen, så det var veldig gøy! Jeg digger flytteprosessen! Jeg begynte samtidig i ny jobb her, og det var også veldig gøy. Ble kjent med byen, som jo er så fin når været er fint.

2. Vanskelig spørsmål. Kanskje Petter Stordalen. Jeg digger energien hans, den drivkraften. Han er et forbilde.

3. Jeg har jo en ganske klar plan på hva jeg skulle, og jeg prøver å tilpasse det å mye som mulig med jobben. Når jobb og skole tar så mye tid, så er det jo klar det blir en del av identiteten. Men jeg går i det minste ikke rundt og snakker om paragrafer og ber dørvakter om hjemmel – enda.

 

Sofie Tallberg (22), fjerdekullist

1. Da må jeg nok si masse Aperol Spritz, og å sole seg og endelig bli brun igjen.

2. Da tror jeg jeg hadde valgt – jeg svarer to, en litt nær og en litt fjern. Den nære er Pus.Jur. Det hadde vært herlig å se fak fra et annet perspektiv, og bare gjøre hva fersken man vil. Kost meg mens alle rundt gråt i pensumbøkene. Så hadde jeg hentet Advokatten og hengt med ham – han er her jo aldri lenger. Den litt mer fjerne er Bjørn Johan Muri. Han er stor.

3. Kanskje litt større enn jeg egentlig vil at det skal være. Jeg er jo her ganske mye i løpet av disse fem årene, og jeg merker at når jussen går inn i humoren til vennegjengen, og vi sitter og ler av jussting – da må jeg gå litt i meg selv og gjøre andre ting. Jeg kan vel si at jussen er en del av meg på både på godt og vondt!

 

Mathias Jonstang Hordvei (22), tredjekullist

1. Sommerens høydepunkt må være da jeg var på Vinjerock, jeg var frivillig der og sto i bar. Fikk delta på festivalen med gratisbilletter. Det var veldig gøy!

2. Så mye press. Jeg har ett valg liksom, hva i alle dager skal jeg velge da. Dette var kjempevanskelig. Det hadde vært deilig å være en fugl og kunne fly. Samtidig er jeg jo en revysjel, så det hadde vært kult å spille på Det norske teateret for en dag. Det må bli Frank Kjosås, han er skuespiller der.

3. Det er noe jeg sier tidlig når jeg hilser på nye folk, men det er jo mest fordi hva man studerer eller gjør ofte kommer tidlig opp i slike samtaler. Det er jo også en stor del av det jeg gjør nå da, så akkurat nå er et en ganske stor del av min identitet. Det har jeg egentlig ingenting imot. Jeg deler det jo med veldig mange, så selv om det ikke er en vesentlig del av min identitet, er det jo en stor del av hverdagen min. Jeg ser mer på meg selv som Mathias med andre interesser, før jusstudent.